5 izvirnih daril: Za tekače

Predlaga tekač Mitja Krevs

Mesec december velja tudi za mesec obdarovanja, ko za nam ljube osebe kupimo ali naredimo darilo in jim ga podarimo. Sliši se dokaj preprosto. A samo pomislite, kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste bili popolnoma brez idej, kakšno darilo izbrati, da bo res pravo. Zato smo se za pomoč obrnili na naše strokovnjake, ki so nam z nasveti pomagali skozi celo leto. Prosili smo jih, da pripravijo seznam petih najbolj primernih daril za svoje področje. Začenjamo s predlogom Mitje Krevsa, ki vam bo pomagal izbrati pravo darilo za vse pridne tekače v vaši bližini.

Kapa ali trak

V mrzlih zimskih dneh sta kapa oziroma trak obvezna oprema vsakega tekača, ki nabira kilometre tudi pozimi.

 

Tekaška torbica za shranjevanje telefona ali MP3

Včasih se odpravimo na tek in ne vemo, kam bi s ključi, telefonom ali MP3 predvajalnikom. Torbica, ki jo pripnemo okrog roke je odlična rešitev za vse več tekačev, ki uporabljajo pametne telefone ali MP3 predvajalnike tudi med tekom.

 

Kompresijske nogavice

Kako koristne so lahko kompresijske nogavice, vidite šele, ko si jih nadenete na noge. Lahko si jih obujete že pred tekom ali pa si jih obujete po pretečenih kilometrih. Pomagajo vem do boljše prekrvavitve nog in boljše regeneracije.

 

Sam verjamem, da nam zima včasih res postavi nekaj ovir za tek, vendar so skoraj vse premagljive, potrebno se je le prilagoditi spremenjenim razmeram. Kako? Predlagam naslednjih 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da lažje nadaljujete.

 

Rokavice

Kdor je že tekel pozimi, ve, kako hitro nas začne zebsti v roke. V športnih trgovinah najdete rokavice, ki so namenjene prav teku.

 

Športna torba

Za trening se včasih nabere kar nekaj opreme, še posebej pozimi (superge, oblačila, pijače in tako naprej). Športna torba je idealna, da imate vse potrebno za tek na skupnem mestu.

 

 

Ne zamudite nasvetov naših strokovnjakov, ki vas bodo razgibali in poskrbeli za bolj aktiven in zdrav vsakdan. Vpišite svoj e-naslov in se nam pridružite. Tri, štiri, zdaj!

 

aktivno življenje, prosti čas, zdravje, zima