Dodatno zdravstveno zavarovanje za prihranek časa in denarja

Kako učinkovito do diagnoze in rešitve?

Ste za ozdravitev brez pomisleka pripravljeni žrtvovati svoje prihranke? Če želite svojo težavo rešiti kar se da kmalu, je samoplačništvo pogosto lahko edina izbira. Toda tako je le, če za svojo finančno in zdravstveno varnost niste poskrbeli, še preden ste potrebovali zdravstvene storitve.

Končno ste se po napornem dnevu pripeljali na domače dvorišče. Pri izstopu iz avtomobila pa je zaškrtalo v kolku in mirno popoldne se je spremenilo v čisto agonijo. Osebni zdravnik vam sicer napiše napotnico za specialistično obravnavo, a ker ta ni nujna, se zdi diagnoza, kaj šele konec šepanja, precej daleč. Vam ostane še kaj drugega kot čakanje ali izbira samoplačniške storitve?

 

Na prvi pogled se zdi, da si morate za zdravje rezervirati bodisi veliko časa ali denarja, predvsem pa veliko potrpežljivosti. Toda ni nujno tako. Tega se dobro zaveda že 318.000 Slovencev, ki imajo poleg osnovnega in dopolnilnega zavarovanja tudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Zakaj je to sploh pomembno?

 

Osnovno zavarovanje, ki ga ima večina prebivalcev, krije osnovne storitve zdravljenja bolezni in poškodb zunaj dela in pri delu. Velik del storitev, ki jih potrebujete, pa krije le delno.

 

Za magnetno resonanco in obravnavo vašega bolečega kolka pri specialistu bi le z osnovnim zavarovanjem morali doplačati precejšen delež, z dopolnilnim zavarovanjem pa ste rešeni večine izdatkov neposredno iz svojega žepa. Žal pa niste rešeni tudi čakalnih vrst.

 

Dodatno zdravstveno zavarovanje omogoči hitrejšo pot do zdravnika in storitev, ki bi jih morali poravnati samoplačniško.

 

Ste na čakanju?

Najdaljše čakalne dobe so prav pri specialističnih dejavnostih, ki jih boste tudi najpogosteje potrebovali – radiologiji, specialističnih pregledih in posegih.

 

Vse več je napotitev k specialistom in vse več pacientov zato na pregled tudi čaka, pogosto že nad zakonsko še dopustno mejo.

 

Preberite vse o postopku napotitve k specialistu ter problemu čakalnih dob in vzrokih zanj.

 

Tudi obeti za vaš kolk so precej slabi. V največjem centru specialističnih storitev UKC Ljubljana bi na magnetno resonanco kolčnega sklepa na primer čakali 180 dni, na artroskopijo kolka, ki je nujna za rešitev težave, pa kar 400 dni. Od bolečega izstopa iz avtomobila do neboleče hoje bi minilo dobro leto in pol.

 

Potrebujemo vedno več

Statistika kaže, da boste preglede in usluge specialistov najverjetneje potrebovali redno. Posamezniki, ki v času svojega življenja oskrbe specialista ne potrebujejo, so namreč bolj izjema kot pravilo.

 

Potrebe po specialističnih zdravljenjih se povečujejo. Hkrati možnost, da boste potrebovali specialista, začne bistveno naraščati po 40., še izraziteje pa po 50. letu. Moški v poznih štiridesetih na primer ortopeda obiščejo trikrat pogosteje, ženske pa celo štirikrat pogosteje kot polnoletna mladina.

 

 

Zdravje iz žepa

Zdravje je poleg družinske sreče najvišja vrednota Slovencev. Zato ni čudno, če ste pripravljeni denar žrtvovati tudi za to, da se vam kakovost življenja, kakršno ste poznali, čim prej povrne.

 

Če sodite v povprečje, ste leta 2015 kar 13 % vseh stroškov za zdravje plačali neposredno iz svojega žepa. Tretjino tega pa ste po podatkih OECD (Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj) namenili kurativnemu zdravljenju – reševanju zdravstvene težave, ko se je ta že pojavila.

 

 

Tudi rešitev težave z bolečim kolkom bi bila samoplačniško vse prej kot poceni. Le pregledi in slikovna diagnostika bi vas po žepu udarili za okoli 500 evrov. Artroskopija, nekajdnevno bivanje v bolnišnici in fizioterapija pa bi verjetno dodobra načeli vaš proračun.

 

Zato je bistveno poznati možnosti, s katerimi lahko sebe in svojo družino zavarujete pred podobnimi finančnimi pretresi.

 

 

Čas, vreden zlata

Kot z zdravjem je tudi s časom in denarjem. Če ju izgubljate, spoznate, koliko sta vredna. Hiter in učinkovit dostop do zdravstvenih storitev brez dolgih čakalnih vrst in ogromnih dodatnih stroškov je zato toliko pomembnejši.

 

Pri družbi Triglav Zdravje se lahko dodatno zdravstveno zavarujete v Zavarovanja Specialisti +, ki omogoča hiter dostop do specialističnih pregledov, diagnostike, zdravil, ambulantnih posegov in posegov v dnevni bolnišnici ter ambulantne rehabilitacije v Sloveniji in drugih državah Evropske unije.

 

Zavarovanje Operacije pa zagotavlja izplačilo deleža denarnega nadomestila, določenega po Seznamu operacij (del splošnih pogojev zavarovanja Operacije), če je operacija opravljena v Sloveniji, drugih državah Evropske unije ali v Švici.

 

Oglejte si izkušnje zavarovancev z najrazličnejšimi boleznimi in poškodbami, ki so v okviru zavarovanja Specialisti + prišli do specialistične oskrbe že v nekaj dneh po tem, ko se je pojavila težava.

 

Zdravje v žepu

Z dodatnim zavarovanjem Specialisti+ bi tako še isto popoldne, ko ste z bolečino izstopili iz avtomobila, lahko poklicali Zdravstveno točko družbe Triglav Zdravje.

 

Namesto vas bi našli kar se da bližnji diagnostični center in vas naročili pri ustreznem specialistu, ki bi opravil pregled oziroma diagnostiko ali poseg.

 

Uredili bi vam tudi ambulantno rehabilitacijo, ki jo potrebujete za povrnitev v aktivno življenje.

 

Brez samoplačništva, brez zamudnih dogovarjanj, brez mučnega čakanja.

 

Višina letne zavarovalne vsote pri zavarovanju Specialisti + je 30.000 evrov, vključno z zdravili in rehabilitacijo. Pri zavarovanju Operacije pa je lahko izplačanih do 30.000 evrov nadomestil letno; njihova višina je odvisna od vrste operacije in deleža izplačila, ki ji pripada (od 1 do 100 %).

 

Če obstaja težava, obstaja tudi njena rešitev. Hitra in strokovna diagnoza je že polovica rešitve, druga polovica pa je učinkovito ukrepanje. Zato je razmislek o skrbi za svoje zdravje, denar in čas vsekakor smotrn.

zdravje, preventiva, sklepanje zavarovanj, dopolnilno zdravstveno zavarovanje, Specialisti+
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.