»Poškodba me ni ustavila za dolgo«

Trije zavarovanci o dodatnem zdravstvenem zavarovanju.

Izkušnje so najboljša šola, pravijo. Svoje izkušnje z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem Specialisti+ so nam zaupali trije zavarovanci. Ko so imeli zdravstvene težave, jim je to zavarovanje omogočilo hiter dostop do zdravnika specialista.

»Novembra lani sem že sprejela dejstvo, da je letošnja zima zame izgubljena ter bom morala proste trenutke preživeti doma in mirovati. K sreči ni bilo čisto tako,« nam svoje počutje le nekaj dni po koncu zdravljenja kolena opisuje 54-letna Darja Mohorič iz Medvod. Zavarovanje Specialisti+ ji je omogočilo, da je namesto nekaj mesecev na specialistično obravnavo čakala le nekaj dni, pri tem pa ni imela dodatnih stroškov.

 

Zavarovanje so sklenili pravočasno

A zakaj so se naši sogovorniki sploh odločili za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja?

 

47-letni Stanislav Galun iz Radomelj pravi, da je bila razlog narava njegovega dela: »Pri svojem delu v družinskem podjetju sem veliko na terenu, vsakodnevne fizične obremenitve pa prej ali slej privedejo do težav z zdravjem.«

 

 

Galun je že pred dvema letoma v okviru Celovite zdravstvene obravnave pri družbi Triglav Zdravje, sklenil tudi zavarovanje Specialisti+. To poleg specialistične obravnave, zahtevnih diagnostičnih postopkov in zdravil zavarovancem do 65. leta zagotavlja tudi posege in ambulanto rehabilitacijo za novonastale bolezni, poškodbe in stanja v skupni višini 30.000 evrov na leto.

 

Če želite več informacij o višini zavarovalne premije in sklenitvi zavarovanja Specialisti+, vam bodo z veseljem pomagali naši svetovalci.

 

Hitro do zdravnika in zdravja

O pomenu zdravja je pred leti začela razmišljati tudi 51-letna Suzana Kramberger iz Križevcev: »Ker nisem več tako mlada in ker vem, da je običajna čakalna doba za zdravnike specialiste precej dolga, sem se pred tremi leti odločila za sklenitev Celovite zdravstvene obravnave, ki obsega tudi zavarovanje Specialisti+.«

 

Kmalu zatem so se začele zdravstvene težave. Zaradi oteženega dihanja skozi nos je leta 2015 obiskala zdravnika, ki ji je povedal, da bo za rešitev težave potreben poseg – mukotomija oziroma zmanjšanje otečene sluznice spodnjih nosnih školjk in septoplastika oziroma operacija nosne pregrade v splošni anesteziji. A čakalna doba za tovrsten poseg je bila v tistem času tudi do leto dni.

 

 

Po krajšem premisleku se je Krambergerjeva spomnila, da si je pred časom uredila zavarovanje Specialisti+. »Po klicu na Zdravstveno točko družbe Triglav Zdravje, sem hitro imela rešitev. Prijazno osebje mi je svetovalo pri izbiri specialista in se dogovorilo za termin,« še dodaja. Krambergerjeva je bila v nekaj dneh že na pregledu pri dr. Onišaku iz Estetike Nobilis, kmalu zatem pa je opravila tudi predlagani poseg.

 

Več o tem, kako zavarovanje koristi, da ste pri specialistu hitreje, preberite v članku Kako k specialistu in brezskrbno spet do zdravja.

 

Brez dodatnih stroškov

Podobno izkušnjo je doživela tudi Darja Mohorič: »Rada se ukvarjam s športom, v mladosti sem kotalkala in drsala, kasneje pa igrala tenis in smučala, vendar razen kakšnega padca oziroma manjše poškodbe nisem imela težav. Jeseni 2016 so se nenadoma pojavile bolečine pri hoji po stopnicah, ki se jim je pridružila še oteklina na notranji strani kolena. Osebni zdravnik me je novembra 2016 napotil k ortopedu. A na prvi pregled bi morala čakati vsaj štiri mesece, na terapijo pa še dodatna dva.«

 

Po klicu na Zdravstveno točko je Darja v le petih dneh imela termin za slikanje in magnetno resonanco pri dr. Husseinu iz Artrosa, ki je o njeni diagnozi povedal: »Ugotovili smo, da bolečino povzročata dve pliki oziroma vezivno tkivo, ki se občasno zadebeli. To bi lahko kasneje privedlo tudi do poškodbe hrustanca, kar bi povzročilo še hujše bolečine in dolgotrajneše posledice.«

 

Dr. Hussein je nato Darjo napotil tudi na terapije z globinskimi udarnimi valovi, ki jih je v prvi polovici februarja 2017 tudi v celoti opravila. »Ker je gospa Mohorič pravočasno opravila MRI-preiskavo, ki je pokazala vzrok bolečine, in se takoj potem oglasila v našem ortopedskem centru, smo lahko težave odpravili že s fizioterapijo in operativno zdravljenje ni bilo potrebno,« je pomen pravočasne diagnoze poudaril dr. Hussein. »Pri vsem skupaj sem se izognila približno 700 evrom dodatnih stroškov,« še dodaja Darja.

 

Stroškom v višini 1.500 evrov, ki bi jih imel kot samoplačnik, pa se je izognil tudi Stanislav Galun, ki je zaradi nevzdržne bolečine zaradi težav s kilo moral na operacijo. »Ko sem lanskega oktobra izvedel, da bom na pregled in odpravo težave moral skupno čakati tudi do dve leti, sem se odločil, da izkoristim dodatno zavarovanje. Ob pomoči Zdravstvene točke sem vse potrebne preglede in poseg opravil v dobrem mesecu dni.«

 

Članek Dodatno zdravstveno zavarovanje za prihranek časa in denarja vam bo razkril, kako in koliko lahko prihranite z ustreznim zavarovanjem.

 

Ponovno pri močeh

Danes, ko so naši sogovorniki spet zdravi, njihovo življenje vnovič poteka normalno.

 

Suzana Kramberger dve leti po posegu pri dihanju ne občuti nikakršnih težav.

 

Stanislav Galun je zopet pri močeh in skrbi, da delo v družinskem podjetju poteka po ustaljenih tirnicah. »Po vseh težavah in bolečinah lahko končno spet normalno živim in opravljam vsakodnevne obveznosti,« potrjuje.

 

In Darja Mohorič, ki je terapije končala šele pred kratkim? Spet je na snežnih strminah, kjer uživa brez skrbi in brez bolečin v kolenu.

 

»Svojo izkušnjo danes z veseljem delim z drugimi, pri tem pa rada izpostavim, da zaradi pregledov in terapij v službi nisem bila odsotna niti en dan. Vse termine so prilagodili mojim željam in urniku,« zaključi Mohoričeva.

 

Hitro do diagnoze tudi z zavarovanjem Specialisti

Namesto zavarovanja Specialisti+ lahko izberete tudi zavarovanje Specialisti, ki vam omogoči hiter dostop do diagnoze. Zavarovancem po poteku treh mesecev od sklenitve krije stroške specialistične obravnave, zahtevnih diagnostičnih postopkov in zdravil. 

Osebe se lahko zavarujejo brez izpolnjevanja vprašalnika o zdravstvenem stanju, zavarovanje pa velja le za novonastale bolezni, poškodbe in stanja v skupni višini 3.000 evrov na leto.

%
Zavarovanje Specialisti vam v Triglav kompletu prinese 1 % dodatnega popusta.

Zanima me več
zdravje, preventiva, sklepanje zavarovanj, Celovita zdravstvena obravnava
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.