Kaj še krije zavarovanja doma, pa niste vedeli

Možne škode, ki jih lahko zavaruje vaše zavarovanje doma.

Sklepate zavarovanje, da bi svoj dom zaščitili pred pogostimi nevarnostmi, kot so požar, vlom ali toča. Za reševanje morebitne škode bo tako poskrbela zavarovalnica. Toda, ali veste, kaj vse še lahko vključuje vaša zavarovalna polica doma?

1. Zavarovan tudi gradbeni material

Sanirate hišo? Z zavarovanjem doma je prav tako zavarovan gradbeni material, namenjen vgradnji v hišo.

 

S sklenitvijo zavarovanja doma ne poskrbite le za zgradbo. Zavarovani so vsi njeni deli, tudi temelji, kletni zidovi ter vse vgrajene inštalacije in oprema.

 

2. Škoda zaradi tatvine in objestnih dejanj 

Kaj, če vam neznanci z grafiti popišejo fasado?

 

V sklopu zavarovanja doma lahko izberete tudi kritje za škodo na zunanjih delih zgradbe zaradi objestnih dejanj tretjih oseb.

 

S tem bo krita škoda zaradi dejanj neznancev, ki vam porišejo ali popišejo fasado. Prav tako bo krita tudi škoda, ki bi nastala, če bi vam nekdo ukradel elemente, ki so pritrjeni na zgradbo, na primer žlebove.

 

Naj vas še posebej opozorimo, da je v obeh primerih pomembno, da nastalo škodo prijavite policiji. 

 

3. Kritje stroška selitve in nadomestnega bivanja

Stroški, ki jih povzroči poplava, ko popolnoma uniči opremo ter gospodinjske in druge aparate, so lahko precej visoki.

 

Kaj pa, če morate zaradi poplave začasno celo zapustiti svoj dom?

 

Če zaradi posledic poplave ne morete bivati v svoji hiši, vam domska asistenca, ki je vključena v zavarovanje doma, krije tudi stroške začasne namestitve zavarovanca in članov njegovega gospodinjstva. Kriti so stroški bivanja v nadomestnem bivališču (hotel, apartma ipd.) do zneska navedenega na zavarovalni polici.

 

4. Pomoč pri reševanju škode 

Domska asistenca pa vam prav pride tudi pri številnih drugih težavah. Se vam je zamašila kanalizacijska cev? Zavarovalnica ne krije le nastale škode.

 

V tovrstnih primerih lahko pokličete domsko asistenco in na pomoč vam priskočijo strokovnjaki. Z nasveti vam pomagajo poiskati rešitve za težave z vodovodno, kanalizacijsko ali električno napeljavo, streho, okni, vrati in drugim.

 

Če potrebujete domsko asistenco, pokličite na številko 080 2864.

 

5. Škoda, ki jo povzroči voda iz akvarija

Če imate manjši akvarij, ne bo nastala ravno poplava v primeru puščanja ali razbitja. A razlita voda iz akvarija lahko vseeno povzroči škodo. Zato smo to vključili v zavarovanje doma med nevarnosti, ki so krite s kritjem za nevarnost izliva vode.

 

6. Škoda razbitega stekla

Po nesreči ste razbili umivalnik v kopalnici.

 

Nevarnost razbijte stekla lahko dodate v zavarovanje doma.  Tako je potem zavarovana tudi škoda, ki nastane, če se razbije umivalnik, straniščna školjka ali kad, in ne le steklo oken ali vrat.

 

Preverite še ostala kritja zavarovanja doma in ga enostavno sklenite preko spleta.

 

vzdrževanje doma, popravila, domska asistenca, zavarovanje doma
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.