Adventni koledar: privoščite si brezskrben december

Nasveti za zabavne in varne praznike.

Zadnje dni pred koncem leta je čas za druženje, zabavo, sprostitev. Več boste hodili naokrog in več se bo dogajalo. Kar koli že počnete, naj bo to tudi varno. Zaključite leto 2022 tako, da bo vse v redu. V pomoč vam bo 24 adventnih namigov.

   

 1. Tudi v prazničnem času lahko obtičite na cesti. Da vam bo udobneje, predvsem pa topleje, imejte v avtu vselej kakšne rokavice, odejo ali toplo oblačilo. Vse to vam bo prišlo prav, dokler ne prispe avtomobilska asistenca Triglav. Ves čas vam je na voljo na brezplačni telefonski številki 080 28 64, iz tujine pa na +386 2 222 28 64. Pri roki v vozilu pa naj bo tudi brezplačni Voznikov vodnik ob prometni nesreči.
 2.  

  via GIPHY

   

 3. Višje ležeči kraji so v snegu magični podnevi in zvečer, ko greste na sprehod z lučkami. Poskrbite, da boste lahko pozimi v gorah uživali z vsemi čuti in brez zapletov ter se boste s poti vrnili polni lepih spominov. Prej zato preverite, ali se na zimsko pot v hribe znate primerno pripraviti.
 4.  

 5. Kako lepo je biti pozimi doma, se družiti z bližnjimi, prižigati svečke in lučke, kuhati ter peči dišeče dobrote, kajne? A prav v tem času, ko se sprostite, se lahko v vašem domu zgodi marsikaj.
 6.  

  via GIPHY

   

 7. Adventni venček ustvarja toplo vzdušje na domači mizi, a lahko tudi pokvari praznike. Vnetljive vejice hitro zagorijo in decembra so zato požari zelo pogosti. Skupaj z družinskimi člani si oglejte posnetek webinarja, v katerem najdete nasvete za požarno varnost doma. Ko skupaj preživljate več časa, pa je morda tudi priložnost, da pripravite družinski požarni načrt in otroke naučite, kako naj ravnajo v primeru požara.
 8.  

 9. Vas sploh ne bo doma, ker greste na počitnice? Uživajte in ne razmišljajte preveč o tem, kaj se dogaja v vašem stanovanju. Pri tem bo pomagalo, če je vaš dom dobro zavarovan. Med prazniki in v času, ko ima veliko ljudi počitnice, so vlomi bistveno pogostejši. Preden odidete od doma, poskusite vlomilcem otežiti delo.
 10.  

  via GIPHY

   

 11. Včasih se je lepo odpraviti na izlet ali športno sprostitev brez povsem dodelanega načrta. Vseeno pa je dobro preveriti, kakšno vreme vas čaka.
 12.  

 13. Nikoli ni prijetno zamujati, posebno če ste zaradi zahtevnih snežnih razmer na cesti pozni za praznično večerjo s prijatelji in družino. Izognite se tem težavam in v posnetku preverite, kateri miti o zimski vožnji niso resnični, ter se naučite speljevati v zahtevnih razmerah.
 14.  

     

   

 15. Za ustvarjanje lepih družinskih spominov so dovolj preproste stvari: igranje družabnih iger, plesanje po dnevni sobi in sankanje po bližnjem hribu. Če se pri tem pripeti nezgoda, pa je dobro vedeti, da nezgodna zavarovanja veljajo 24 ur na dan, doma in v tujini, v času pouka in tudi med počitnicami.
 16.  

 17. Ko se boste vrnili z družinskega ogleda lučk v svojem najljubšem kraju, si doma na toplem privoščite še virtualni obisk zbirke Nevidne hiše. Ogledate si lahko tudi osupljivo Plečnikovo palačo na Miklošičevi cesti v Ljubljani, v kateri je danes sedež Zavarovalnice Triglav.
 18.  

 19. Decembrski urnik utegne biti prepoln, zdi se, da ura med opravki prehitro teče, tudi na cesti, kjer je pogosto gneča. Kljub temu ostanite varen voznik – zase in za druge. K temu vas spodbuja uporaba aplikacije DRAJV. Kako prometno nervozo zamenjati z dobrimi gestami, pa svetujejo Atmosferci.
 20.  

 21. Imate doma mladega člana družine, ki bo kmalu opravljal vozniški izpit? Poleg tega, da mu pomagate usvojiti osnove varne vožnje, ga lahko razveselite tudi s podarjenimi urami vožnje. Če je že aktiven za volanom, pa je čudovito darilo zanj lahko tudi zavarovanje Mladi voznik
 22.  

  via GIPHY

   

 23. Vas v letu 2023 čakajo pomembne prelomnice? Če se nameravate v novem letu poročiti, lahko k sproščenim pripravam s kančkom hudomušnosti pripomore brezplačna Revija o (ne)popolni poroki. Če pričakujete naraščaj, pa vam lahko družbo na mirnejši decembrski večer dela tudi Vodnik za bodoče starše.
 24.  

  via GIPHY

   

 25. Tudi vi ste lahko del naše lepše skupne prihodnosti. Vsi lahko prispevamo k njej, denimo z nakupom lokalne hrane, pridelane na trajnostni način. Trajnostni razvoj je med drugim del našega projekta Zavarujmo prihodnost, ki se mu lahko pridružite s svojo zavezo in podpiranjem domačih kmetovalcev – tudi z nakupom (in podarjanjem) njihovih pridelkov.
 26.  

 27. Bela odeja v praznični čas vnese posebno draž in mehkobo – pa tudi skrbi. Če se na sneg pripravite, zasneženost ne bo povzročila težav, ampak boste le uživali ob pogledu na spokojno pokrajino.
 28.  

  via GIPHY

   

 29. Prihranki vedno, posebno pa decembra, pridejo prav. Zavarovanja, ki jih imate vi in vaši družinski člani sklenjena pri Zavarovalnici Triglav ter družbah Triglav Pokojnine in Triglav Zdravje, povežite v lojalnostni program Triglav komplet in prihranite do 40 odstotkov.
 30.  

 31. Čarobnost prazničnega časa ustvarjajo tudi darila. Posebno lepo jih je podarjati otrokom. Navdih, kaj izbrati za darilo, pa lahko dobite tudi med reševanjem kviza.
 32.  

 33. Začetek smučarske sezone! Smučke so nabrušene, oprema in potovalni dokumenti za tujino so pripravljeni, veselje je na vrhuncu ... Kaj pa zavarovanje potovanj v tujino? To poleg zdravstvenega zavarovanja vključuje tudi zavarovanje odgovornosti za primer, če povzročite nesrečo. Na italijanskih smučiščih je celo obvezno in ga morate predložiti ob nakupu smučarske vozovnice.
 34.  

 35. Kovanje načrtov za prihodnost in razmislek o željah v življenje prinašata upanje in veselje. Poskrbite, da boste kar se da veliko ciljev lahko uresničili, in preverite, kako lahko zaslužite več.
 36.  

 37. Tudi vi konec leta v mislih pregledate minulih dvanajst mesecev – kaj se vam je lepega zgodilo, kaj ste doživeli in kakšno je bilo preteklo leto na finančnem področju? K temu spada tudi izračun dohodnine. To si lahko znižate z dodatnim pokojninskim zavarovanjem. Če ga sklenete do 29. decembra, se bo to že upoštevalo pri dohodninski napovedi za prihodnje leto.
 38.  

    

  via GIPHY

   

 39. Med prazniki ste verjetno še pozornejši na dobro počutje svojih hišnih ljubljenčkov. Prav je tako. Vendarle pa jih ni dobro razvajati z mamljivo hrano z vaše mize. Ta ni primerna zanje in zaradi nje jim je hitro lahko slabo. V priročniku Vodnik za vzgojo in nego psa preverite, kako najbolje poskrbeti za pasje prijatelje.
 40.  

   

 41. V zimskih mesecih je sicer res lepo biti na toplem, a vseeno ne pozabite na gibanje. Tek na smučeh je ena najlepših zimskih aktivnosti – svež zrak, gibanje, usklajenost telesa in duha ... poživljajoče! Poskusite, če še niste.
 42.  

 43. Ustavite se za trenutek, preden odhitite izpolnjevat zadnje delovne naloge in se družit. V hitrem testu preverite, kako tvegano živite, izračunajte svoj indeks tveganja in dobljeni rezultat primerjajte z drugimi. Če ugotovite, da je vaše življenje bolj tvegano, kot bi si želeli, je prehod v novo leto čudovita priložnost za odločitev, da tveganje zmanjšate.
 44.  

 45. Kaj pa, če bi leto zaključili s spodbudo za lep jutri za vse? Premislite, kaj si želite pustiti za seboj. So to mir, čista voda, dostojno delo, zmanjšanje neenakosti ali zdravje in dobro počutje. Lahko bi si obljubili, da boste naredili nekaj za to, da bomo napredovali vsaj na enem od teh področij, pa četudi samo za enega človeka. Poskusite in svojo obljubo delite s ključnikom #ZavarujmoPrihodnost.
 46.  

 47. Leto je dolgo, pomislite, kaj vse se zgodi v dvanajstih mesecih. In vsak dan znova je jasno, da dober namig vedno pride prav. Če si želite v prihodnje več stvari početi načrtno, podprto z dobrimi nasveti, se naročite še na novičnik, primeren za vas. Da bo novo leto še lepše – in seveda, da bo vse v redu. Naj bo tako!
 48.  

  via GIPHY

   

prosti čas, preventiva, družina, otroci, varnost doma, aktivno življenje, zima,
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.