Za ljubitelje gora

Preverite teh 5 Instagram profilov.

Izlet v gore je nepozabno izkustvo, saj nas znova in znova opomni, kako zanimiva in lepa je narava. Za nekatere hribolazce pa je obenem čudovita priložnost za lovljenje trenutkov v objektiv. Kdo ne ostrmi ob modrini smaragdnih jezer in veličini gora?

Tudi ko smo doma, ne moremo brez lepih gorskih vtisov. Zato na spletu in na družbenih omrežjih spremljamo vsebine z gorsko tematiko. V nadaljevanju predstavljamo 5 profilov na Instagramu, ki so nas s svojo enkratnostjo in odličnimi fotografijami prepričali.

 

Najlepši profili gora na Instagramu

•  Simona Česen @simonacesen na svojem profilu združuje vse lepote gora. Od visokih vrhov in čudovitih razgledov do strmih klancev in navdihujoče narave.

 

•  Jaka Škrlep @jakaskrlep je v gorah vedno v dobri družbi. Najbolj ima rad zgodnje ure. Zakaj? Tišina in čudoviti razgled, kaj bi lahko bilo boljšega?

 

•  Dejan Kravanja @dejankravanja ne fotografira le vrhov, ampak je mojster fotografiranja živali. Njegovi posnetki od blizu so naravnost čudoviti. 

 

•  Za odvetnike mislimo, da večino svojega časa preživijo v pisarni. Mici @malaposastmici se s tem ne bi strinjala. Uspešno združuje svoj aktiven življenjski slog in poslovno pot. 

View this post on Instagram

A post shared by Mici (@malaposastmici)

 

•  Anja Zavrl @zavrla se s svojo psičko podaja na različne potepe in odkriva bisere slovenske narave.

View this post on Instagram

A post shared by Anja Zavrl (@zavrla)

 

Ne pozabite na varnost

So vas predstavljene objave očarale in bi se tudi sami želeli preizkusiti v vlogi fotografa na svojem naslednjem izletu v hribe? Naj vseeno velja, da je na prvem mestu varnost in naj vas želja po drznem selfiju ne odpelje predaleč. Pri obisku gora naj bo tako večji poudarek na uživanju v čarobni okolici kot pa na razmišljanju o številu všečkov na družbenih omrežjih.


Da bi bilo čimbolj varno, se dobro pripravite.


Vremenska napoved

Pred vzponom se dobro pozanimajte o vremenski napovedi ter se nanjo ustrezno pripravite. V slabših vremenskih razmerah je namreč pohod po gorah odsvetovan.


Včasih pa lahko vreme kljub lepi napovedi preseneti. V takšnih situacijah je pametno, da veste, kako ravnati, ko vas med izletom v gore ujame nevihta.


Ustrezna oprema

Ste vedeli, da do podhladitve v gorah lahko pride tudi poleti? Kako se torej ustrezno pripraviti na pot v gore tako poleti? in pozimi?


Prva pomoč

Prav tako je pomembno, da s seboj v gore ne pozabite vzeti prve pomoči in pred vzponom ponovite, kako je potrebno ravnati v primeru poškodb v gorah ali kako lahko nudite pomoč pred helikopterskem reševanju.

 

PS: Ne pozabite spremljati tudi našega Instagram profila @ocistimogore. Če tudi vi objavljate lepe fotografije gorske narave, nas označite z #ocistimogore. Morda bomo na našem profilu delili prav vašo fotografijo. 

 

očistimo gore, aktivno življenje, prosti čas, pohodništvo, zdravje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.