Izognite se skrbem, ker vam je zavarovanje poteklo

S permanentnim zavarovanjem si zagotovite enostavno podaljšanje zavarovalnega kritja.

»Včeraj sem ugotovil, da sem pozabil podaljšati zavarovanje doma. Danes pa me je v stanovanju pričakal izliv vode iz pralnega stroja. Mi zavarovanje še velja?« Da bi se izognili takšnim vprašanjem, zavarovancem omogočamo sklepanje permanentnih zavarovanj doma. Pojasnjujemo, kaj to pomeni in kakšne so prednosti.

Kaj je permanentno?

Zavarovanja lahko sklenete enkrat na leto in če ga ne potrebujete, o njem več ne razmišljate. Tako se lahko hitro zgodi, da ga pozabite ponovno urediti in prepozno ugotovite, da zavarovalne zaščite nimate več. Da bi se izognili takšnim neprijetnim presenečenjem, zavarovanje doma sklepamo za nedoločen čas oziroma permanentno.

 

Permanentno pomeni, da se zavarovalna polica iz leto v leto nadaljuje, premijo pa plačujete za vsako leto posebej.

 

V tem primeru imate na vrhu zavarovalne police naveden datum začetka zavarovanja, datum poteka pa ne. Zapisano je le »permanentno«.

 

Prednost permanentnega zavarovanja

Pri zavarovanjih, ki jih sklepate za določen čas, vam zavarovanje in zavarovalno kritje poteče ob polnoči na tisti dan, ki ste ga imeli zapisanega na polici kot datum poteka. Takrat zavarovanja tudi ni več mogoče enostavno podaljšati, temveč ga morate skleniti na novo.

 

Tovrstnih težav s sklepanjem permanentnega zavarovanja pri zavarovanju doma ni več. S tako polico imate namreč kritje, tudi če na podaljšanje sami pozabite.

 

Zavarovanje doma lahko le z nekaj kliki sklenete tudi preko spleta.

 

 

Če imate permanentno polico, ste zavarovani, čeprav zavarovanja niste podaljšali do obnovitvenega datuma, ki je zapisan na vrhu zavarovalne police.

 

Lahko si premislite

Kljub temu, da ima ime permanentno, to zavarovanje lahko prekinete. Medtem ko za ostala permanentna zavarovanja velja, da morate za prekinitev podati  pisno izjavo vsaj 3 mesece pred koncem tekočega zavarovalnega leta, zavarovanje doma lahko prekinete brez 3-mesečnega odpovednega roka.

 

Zavarovanje doma lahko prekinete kadarkoli po preteku prvega zavarovalnega leta. Zavarovanje bo prenehalo konec meseca, v katerem ste podali odstopno izjavo.

 

Zavarovalnica vam ob prekinitvi ne obračuna nobenih stroškov.

 

Če zavarovanja ne boste pravočasno prekinili, se vam bo polica avtomatsko obnovila.

 

Permanentno polico je možno tudi spreminjati. Pred obnovo police oziroma ob izteku zavarovalnega leta vas običajno pokliče zastopnik, ki preveri, ali želite kar koli spremeniti oziroma prilagoditi.

 

Pri zavarovanju doma pa lahko k obstoječim kritjem dodate dodatna zavarovanja ali razširitve tudi med zavarovalnim letom, ne le ob datumu obnove.

 

Uveljavite lahko tudi nove dodatne ugodnosti, kot je recimo Triglav Komplet, in tako znižate ceno zavarovanja.

 

Če sprememb ni, se polica avtomatsko obnovi. Vi pa dobite obvestilo in obračun za prihodnje zavarovalno leto.

 

S permanentno polico se izognete skrbem glede trajanja zavarovanja. Vse, za kar morate poskrbeti, je, da ste za svoj dom izbrali ustrezna kritja. O tem pa se lahko vedno posvetujete s svojim zastopnikom. Kaj vse pa morate vzeti v razmislek, ko sklepa te zavarovanje oziroma ko primerjate ponudbo več zavarovalnic?

nepremičnine, sklepanje zavarovanj, škodni primer, zavarovanje doma
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrben vsakdan enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.