Naj mahajo z repom!

Za pasje veselje med prazniki.

Se sprašujete, kaj podariti psu ali nekomu, ki ima psa? Unikatna ovratnica, obesek, tečaj vzgoje psa … Nabrali smo ideje za božična darila, ki bodo všeč tako psom kot tudi njihovim vodnikom.

Pasja ovratnica in obesek

Ena bolj preprostih idej za darilo za psa je pasja ovratnica s posebnim obeskom.

 

 

Izberete lahko popolnoma personalizirano ovratnico – z imenom psa, različnimi motivi, materiali in barvami. Ena od možnosti je tudi ovratnica LED, s katero bo pes bolj viden in zato tudi bolj varen. Še posebej v zimskem času, ko se hitro stemni, je to zabavno in uporabno darilo.

 

 

 

Podarite pa lahko tudi ovratnico z sledilnikom  GPS oz. obeskom, ki vam omogoča, da vedno veste, kje se nahaja vaš pes. Še posebej je primerna za tiste pse, ki se radi odpravijo na »potep«, saj sledilnik vodnike obvesti takoj, ko pes zapusti »varno območje«.

 

Pasje igrače

Najboljša nagrada za psa je igra in kvalitetno preživljanje časa s svojim vodnikom, še posebej če je to dvoje združeno. Psu zato podarite igračo, npr. žogico, vrv za grizenje in vlečenje, plišasto igračko, različne podloge (npr. podlago za priboljške oz. lick pad, pasje »puzzle«) …

 

Poleg tega, da se ob igri psi sprostijo in sprostijo odvečno energijo, zaradi česar je manj verjetno, da bodo razvili neželena vedenja. Igra spodbuja njihov mentalni razvoj in ohranja mentalno kondicijo. Temu so namenjene prav  različne posebne »miselne« oz. interaktivne igrače, ki se razlikujejo glede na stopnjo zahtevnosti. Hkrati s tem lahko rešite tudi iskanje darila za drugo leto, saj lahko takrat psu podarite igračo, ki je bolj zahtevna kot letošnja in tako krepite njegovo mentalno kondicijo.

 

 

Pri izbiri bodite pozorni, da izberete take igrače, ki so varne in ne ogrožajo zdravja psa. Kupujte le izdelke pri preverjenih prodajalcih pasje opreme in se dobro pozanimajte, iz kakšnih materialov je igrača (npr. žogice in plišasti medvedki) in na kaj je treba paziti pri uporabi.

 

Pasja postelja

Tudi psi se radi po napornem dnevu spočijejo v mehki in udobni postelji, pa tudi sicer je pomembno, da imajo svoj prostor, kamor se lahko umaknejo vedno, ko potrebujejo mir. Na voljo imate postelje različnih oblik, velikosti in iz različnih materialov. Predvsem bodite pozorni na to, da kupite dovolj veliko posteljo, tudi če je namenjena psu, ki je še mladiček. Na ta način vam drugo leto ne bo treba kupovati nove, večje postelje. 

 

 

Prenosna posodica za vodo

Še eno uporabno, če ne že skoraj nujno potrebno darilo za vse, ki se s psom radi odpravite na izlet, pa naj bo to v gore, na morje ali le na sprehod v mesto, je prenosna posodica oz. flaška za vodo.

 

 

To je tudi super in preprosta ideja za darilo, ki ga lahko podarite prijateljem, ki imajo pse in se z njimi pogosto odpravijo na pot.

 

Pripomočki za razčesavanje in odstranjevanje dlake

Če vaš pes biva doma ali pa imate prijatelja, ki ima psa v stanovanju ali v hiši, potem najbrž veste, da psi za seboj, pa naj hočejo ali nočejo, pustijo nekaj dlake. Količina je seveda odvisna od pasme, nege in vsakega psa posebej. Še posebej dolgodlakim psom lahko odpade kar precej dlake, z rednim razčesavanjem pa lahko precej zmanjšate možnost, da bi ta končala na vašem pohištvu.

 

Odlična rešitev in ideja za darilo je zato kvalitetna krtača za razčesavanje pasje dlake, za kar vam bosta hvaležna oba, pes in njegov vodnik.

 

Podarite pa lahko tudi pripomočke, ki pomagajo pri odstranjevanju odpadle dlake s tal, oblačil in pohištva. 

 

 

Tečaj vzgoje psa

Vsak pasji vodnik si želi lepo vzgojenega in veselega psa, kajne? Še ena uporabna ideja za darilo je zato lahko tečaj vzgoje psa. S pomočjo izkušenih inštruktorjev se tako pes kot vodnik naučita vrsto uporabnih veščin, predvsem pa razvijeta globlje razumevanje drug drugega. Prav zaradi tega je pasji tečaj eno boljših daril, ki trajno izboljša kvaliteto sobivanja psa in vodnika.

 

 

Preverite tečaje, ki jih organizirajo v pasji šoli Alfakan.

 

Če je vaš pes še mladiček ali pa izbirate darilo za vodnika pasjega mladička, mu lahko podarite še izvod priročnika Dobrodošel, pasji mladiček!. V njem so zbrani nasveti za nego, vzgojo in skrb za zdravje psa.

 

Zavarovanje za psa

Kar pa si najbolj želi vsak pasji vodnik, je gotovo to, da bi bil njegov pes čim bolj zdrav. Pomemben del tega je seveda pravilna nega psa, prehrana, redna aktivnost in skrb za to, da je pes redno cepljen.

 

Nekaterih bolezni oz. stanj se ne da preprečiti, a če so odkrite dovolj zgodaj, je možno preprečiti njihov nadaljnji razvoj in poslabšanje. Prav zato so pomembni preventivni veterinarski pregledi, na katerih veterinar preveri zdravje psa in v primeru zdravstvenih težav uredi nadaljnje preiskave ter zdravljenje.

 

Stroške enega preventivnega pregleda v višini 30 EUR vam povrnemo mi.

 

Ker pa so cene veterinarskih storitev lahko visoke, še posebej, če pes potrebuje bolj zahtevno zdravljenje, je eno najboljših daril za psa in za njegovega vodnika zavarovanje.

 

V primeru poškodb ali bolezni zavarovanje psa vodniku omogoča, da poišče najboljšo veterinarsko oskrbo za svojega pasjega ljubljenčka, ne da bi moral skrbeti, če si to finančno lahko privošči.

 

Zavarovanje psa je mogoče skleniti tudi po spletu.

 

 

družina, prosti čas, domači ljubljenčki, psi, zavarovanje psov
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno življenje z vašim psom, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.