Delite zgodbo:
Delite zgodbo:
Hkrati z lepimi obeti lastni dom prinaša tudi odgovornosti, z njimi pa skrbi. In čeprav v veselih trenutkih nihče ne želi razmišljati o neprijetnih scenarijih, je prav, da se nanje pripravite. Z nekaj osnovnimi informacijami o zavarovanju doma in preventivnimi ukrepi, ki jih predstavljamo, vam bo to pomagalo ohraniti mirno kri.

Končno zaživeti na svojem za večino predstavlja ključno prelomnico v življenju; pomeni, da končno lahko povsem samostojno odločate, kako boste uredili svoj dom, kako boste zanj skrbeli in kako boste v njem živeli. Nič več se vam ni treba prilagajati omejitvam, prepovedim in drugim muham najemodajalcev, neurejenosti in vprašljivemu občutku za čistočo oziroma pretirani redoljubnosti sostanovalcev ali življenjskemu slogu in navadam staršev.

»Na svoje smo si želeli tudi zato, ker sva načrtovala še enega otroka. Prav na dan, ko smo se dokončno dogovorili za nakup stanovanja, sem izvedela veselo novico.« Tanja

Začetek uresničevanja pomembnih življenjskih načrtov v novem domu naj spremlja tudi misel na varno prihodnost. To vključuje tudi sklenitev ustreznih zavarovanj za primer različnih nepredvidenih dogodkov, s čimer boste sebi in svoji družini omogočili miren spanec in brezskrbno uživanje v novem domu. Obenem pa boste zagotovili, da se takrat, ko ne bo šlo vse po načrtih, dom ne bo spremenil v breme.

Priprava na manj prijetne scenarije: Kaj pa, če …

Pot do lastnega doma je lep, a včasih zapleten korak k samostojnosti, ki se ga boste verjetno spominjali vse življenje. S premišljenim načrtovanjem lahko poskrbite, da bodo ti spomini kljub ovinkom lepi, pa tudi za to, da bo vaša nova nepremičnina zares pravi dom, v katerem boste lepe spomine ustvarjali še dolga leta in desetletja.

Obrnite se na nas:

Članek je nastal v sodelovanju s psihologinjo ter osebno in poslovno svetovalko mag. Franko Bertoncelj, Borisom Veleskim iz nepremičninske agencije Mreža nepremičnin, arhitektom Matevžem Frančičem ter strokovnjaki iz Abanke, Jelovice, Statističnega urada Republike Slovenije in portala Nepremicnine.net. Statistični podatki v članku so pridobljeni iz zbirk podatkov Statističnega urada Republike Slovenije, Eurostata, Zavarovalnice Triglav ter portalov Nepremicnine.net in At home in Europe. Posamezni deli članka so povzeti po vsebini Družinskega zakonika iz leta 2017 in vsebinah Zavarovalnice Triglav. Za njihove osebne zgodbe se zahvaljujemo Blažu in Tanji, Marku in Matevžu ter Mihi.

Zavarovalnica Triglav d.d. @ Vse pravice pridržane
Pravno obvestilo Piškotki