5 idej za izlet z najmlajšimi

Katere izletniške destinacije so primerne tudi za najmlajše?

Sta se s svojimi malčki naveličali ustaljenih sprehodov v okolici vašega kraja ali enih in istih nedeljskih izletov? Za vas smo pripravili predloge za družinske izlete po Sloveniji, ki so primerni tudi za otroke v vozičkih oziroma malčke, stare od 2 do 3 leta. Za predlagane izlete potrebujete običajno pohodniško opremo, otrokom pa lahko po potrebi pomagate z nošenjem. 

Kamniška Bistrica

Z družino se lahko odpravite na izlet ob zgornji strugi reke Kamniška Bistrica. S hojo začnete pri spodnji postaji nihalke za Veliko planino, zaključite pa pri divjih in nedostopni soteskah Veliki in Mali Predaselj. Pot v eno smer je dolga dobrih 45 minut, majhne noge pa bodo verjetno potrebovale nekaj več časa. Čez nekaj strmih delov  jim pomagajte z nošenjem. Še posebej v vročih poletnih dneh vas bo celotno pot hladila senca. Več o izletu si lahko preberete na povezavi Ideja za izlet: Kamniška Bistrica.  

 

 

 

Piramida, Mestni vrh in Kalvarija

Odlično izhodišče za izlet z vašimi najmlajšimi je tudi štajerska prestolnica Maribor. Za začetek si lahko ogledate mariborski mestni park, pot pa vas bo popeljala do treh vzpetin, ki so obdane z vinogradi. Piramida in Kalvarija veljata za razgledni točki, Mestni vrh pa ima zgolj povezovalno funkcijo med njima. Več o izletu si lahko preberete na povezavi Ideja za izlet: Piramida, Mestni vrh in Kalvarija.

 

 

 

Preden se odpravite z najmlajšimi v hribe, pa preverite, kaj vse je potrebno, da bo vaše planinarjenje zabavno in hkrati varno.

 

Dolina Voje

Na sprehod se lahko odpravite tudi v Triglavski narodni park in obiščete Dolino Voje. Izlet začnete v naselju Stara Fužina, kjer vas makadamska pot vodi ob gorskem potoku Mostnica in vas pripelje do 20 metrov visokega slapu. Pot je primerna tudi za vozičke.  Več o izletu si lahko preberete na povezavi Ideja za izlet: Dolina Voje.

 

 

 

Vače

Izlet v Vače vas bo presunil z izjemno zgodovino, saj je okolica Vač tudi arheološko najdišče iz časa železne dobe. Pot pričnete v naselju Vače, le ta vas bo popeljala mimo ostalih arheoloških najdišč, ki so opremljena z informativnimi tablami. Verjetno bo izlet še posebej všeč osnovnošolskim otrokom, saj bodo zgodovinske zgodbe burile otroško domišljijo vso pot.  Več o izletu si lahko preberete na povezavi: Ideja za izlet: Vače

 

 

 

Potrebujete še kakšno idejo za izlet za osnovnošolske otroke? Tukaj najdete nekaj hribovskih destinacij, ki jih bodo navdušile.

 

Izvir Rakitnice

Z otroki se lahko podate tudi na enourni izlet do izvira Rakitnice. Izhodišče izleta je vas Zadolje, kjer lahko parkirate in se podate po dolgi in ozki dolini pod Veliko Goro. Velik del poti vas bodo spremljale apnenčaste stene, izvir Rakitnice pa vas bo presenetil s svojo lepoto in mirom. Več o izletu si lahko preberete na tej povezavi Ideja za izlet: Izvir Rakitnice.

 

 

 

 

Bi radi več predlogov za izlete? Tukaj lahko najdete predloge tako zahtevnih kot manj zahtevnih, družinskih ali bolj adrenalinskih opisov poti, in to z vseh koncev Slovenije. S sogovorniki iz Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije pa smo pripravili tudi upoštevanja vredne nasvete za varno pot v gore.

 

očistimo gore, pohodništvo, aktivno življenje, prosti čas, zdravje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.