Najboljše z 9. Triglav teka

Video in drugi utrinki ter zanimivosti s Triglav teka.

Od znanih slovenskih športnikov, ki so čestitali tekačem na cilju, kuža Pazija, ki je pozdravljal najmlajše udeležence, največjih hitov, s katerimi je Samuel Lucas skrbel za dobro voljo, do čudovite narave parka Brdo. Na devetem Triglav teku je letos več kot 1.000 tekačev vseh generacij preteklo več kot 6.444 kilometrov za dober namen.

1. Impresivne številke

Na devetem Triglav teku je letos sodelovalo 50 družin, 15 tekaških trojk, več kot 500 posameznikov in preko 300 otrok. Pridružili pa so se jim še številni navijači. V kratkem videu si oglejte najboljše z letošnjega dogodka.

 

 

2. Tek v neokrnjeni naravi protokolarnega parka Brdo

Tekači so 11. septembra imeli priložnost uživati v čudoviti naravi protokolarnega posestva Brdo, ki je samo za njih odprlo vrata svojega lovišča.

 

Med vsemi tekačicami na 10 km je bila s časom 38:11 najhitrejša Saša Pisk. V moški kategoriji na 10 km se je s časom 00:34:12 na prvo mesto uvrstil Enej Kovač. Na polmaratonu se je v ženski kategoriji zmage veselila Vita Hočevar, ki je ciljno črto prečkala z rezultatom 1:38:44. Najdaljšo preizkušnjo na 21 km v moški kategoriji pa je najhitreje pretekel Marko Krišelj, ki je dosegel izid 1:22:10. Tekači vseh generacij so se preizkusili tudi na Štafetnem teku trojk (3 x 3,4 km), Družinskem teku (3,4 km) in Otroškem teku Kuža Pazi (350 m in 700 m).

 

3. Tek z znanimi slovenskimi športniki

»Danes sem z veseljem navijala za rekreativne športnike, ki uživajo v teku in na ta način skrbijo za svoje zdravje. Poleg vzdušja mi je na tej tekaški prireditvi še posebej všeč, da ima dober namen,« je razpoloženje opisala smučarska skakalka Nika Križnar.

 

Niki pa so se na teku za dober namen pridružili tudi smučarski skakalci Peter in Domen Prevc ter Špela Rogelj, deskarja na snegu Žan Košir in Rok Marguč, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, smučarska tekača Anamarija Lampič in Janez Lampič, parašportnika Sandi Novak in Robi Kogovšek ter člana Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Žiga Dimec in Luka Rupnik. Naši vrhunski športniki so na in ob trasah 9. Triglav teka zbrane tekače spodbujali k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa.

 

4. Na Instagramu sta tek spremljali Nika Križnar in Špela Rogelj

Nika Križnar in Špela Rogelj sta med tekom prevzeli Instagram Triglav teka in vse, ki so ga spremljali, zabavali s svojim poročanjem o največjih zanimivostih dogodka.


5. Pestro dogajanje za vse

Pevec Samuel Lucas je na glavnem odru že od zjutraj s priredbami največjih svetovnih in slovenskih hitov skrbel za dobro voljo in motivacijo vseh prisotnih. Tako je bilo tistim, ki niso tekli, čakanje bolj zabavno. Na voljo pa so imeli tudi številne možnosti, da se zamotijo.

 

Otroci so se zabavali v organiziranem varstvu. Odrasli pa so lahko obiskali stojnice naših sponzorjev, uživali v okusni hrani in se družili.

 

6. Dobrodelni namen

Tekaški dogodek je imel tudi letos dobrodelno noto. Na prireditvi smo štirim porodniškim oddelkom splošnih bolnišnic predali donacijo za boljšo oskrbo novorojencev in porodnic. V Splošni bolnišnici Izola bodo s sredstvi pridobili PH meter za merjenje PH v krvi za dojenčke. Murskosoboška splošna bolnišnica bo z donacijo poskrbela za ležišče za prevoz porodnic. Splošna bolnišnica Ptuj bo z donacijo pridobila ležišče za snemanje CTG in minifeton. V jeseniški splošni bolnišnici pa bodo prejeta sredstva namenili za porodno pručko in pediatrični stetoskop.

 

V devetih letih Triglav teka je Zavarovalnica Triglav zdravstvenim ustanovam namenila že za 140.000 EUR donacij.

 

Se vidimo prihodnje leto

Vsem tekačem svetujemo, da po zaključenem Triglav teku ne odnehate s tekom. Nadaljujte in obiščite še kakšnega od tekaških dogodkov, da boste na naslednjem Triglav teku tekli še lažje in še hitreje.

 

Za vas imamo številne nasvete strokovnjakov, ki vam bodo pomagali, da bo tek zdrava rekreacija:

 

 

Da bomo prihodnjega septembra na 10. obletnici Triglav teka še boljši, pa vas vabimo, da izpolnite anketo in nam poveste svoje mnenje o dogodku.

 

zdravje, preventiva, prosti čas, aktivno življenje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.