Najboljše s 7. Triglav teka

Video in drugi utrinki ter zanimivosti s Triglav teka.

Od znanih slovenskih športnikov, ki so čestitali tekačem na cilju, kuža Pazija, ki je pozdravljal najmlajše udeležence, največjih hitov, s katerimi je Samuel Lucas skrbel za dobro voljo, do čudovite narave parka Brdo. Na sedmem Triglav teku je letos več kot 1.600 tekačev vseh generacij preteklo več kot 13.500 kilometrov za dober namen.

1. Impresivne številke

Na sedmem Triglav teku je letos sodelovalo 85 družin, 32 poslovnih tekaških trojk, 1.016 posameznikov in 290 otrok. Pridružili pa so se jim še številni navijači. V kratkem videu si oglejte najboljše z letošnjega dogodka.

 

 

2. Tek v neokrnjeni naravi protokolarnega parka Brdo

Tekači so 8. septembra imeli priložnost uživati v čudoviti naravi protokolarnega posestva Brdo, ki je samo za njih odprlo vrata svojega lovišča.

 

Med vsemi tekačicami na 10 km je bila najhitrejša Neja Kršinar, ki je razdaljo pretekla v 00:37:59. V moški kategoriji na 10 km se je s časom 00:34:32 na prvo mesto uvrstil Primož Porenta. Na polmaratonu se je v ženski kategoriji zmage veselila Ana Šimec, ki je ciljno črto prečkala z rezultatom 1:38:52. Najdaljšo preizkušnjo na 21 km je najhitreje pretekel Peter Kastelic, ki je dosegel izid 1:17:04. Tekači vseh generacij so se preizkusili tudi na Poslovnem teku trojk (3 x 3,4 km), Družinskem teku (3,4 km) in Otroškem teku Kuža Pazi (350 m in 700 m).

 

3. Tek z znanimi slovenskimi športniki

»Triglav tek je zelo zabaven rekreativno-športni dogodek in če bom le lahko, se bom teka na 10 km udeleževala tudi v naslednjih letih. Z odličnim Samuelom Lucasom je poskrbljeno tudi za dobro vzdušje celotnega dogodka,« je razpoloženje opisala smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki se je tekaškega dogodka na Brdu pri Kranju kot ambasadorka udeležila že drugič. »Ambasadorji moramo biti zgled ostalim, kar je velika odgovornost. Hkrati pa sem vesela, da se je teka udeležilo tako veliko ljudi.«

 

Anamariji so se na teku za dober namen pridružili še smučarska tekača Vesna Fabjan in Janez Lampič, biatlonca Jakov Fak in Klemen Bauer, smučarska skakalca Peter in Cene Prevc, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, paraolimpijca Lena Gabršček (odbojkarica) in Tadej Enci (atlet) ter člani slovenske nordijske in biatlonske reprezentance, ki so ob in na trasah 7. Triglav teka zbrane tekače spodbujali k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa.

 

4. Na Instagramu je tek spremljal Cene Prevc

Cene Prevc je med tekom prevzel Instagram Triglav teka in vse, ki so ga spremljali, zabaval s svojim poročanjem o največjih zanimivostih dogodka.

 

 

5. Pestro dogajanje za vse

Pevec Samuel Lucas je na glavnem odru že od zjutraj s priredbami največjih svetovnih in slovenskih hitov skrbel za dobro voljo in motivacijo vseh prisotnih. Tako je bilo tistim, ki niso tekli, čakanje bolj zabavno. Na voljo pa so imeli tudi številne možnosti, da se zamotijo.

 

Otroci so se zabavali v organiziranem varstvu. Odrasli pa so lahko obiskali stojnice naših sponzorjev, se potegovali za zanimivo nagrado avto hiše Real, uživali v okusni hrani in se družili.

 

6. Triglav tek kot huda delovna izkušnja

Poleti je Zavarovalnica Triglav objavila razpis Pazi to! Huda delovna izkušnja, s katerim smo iskali Asistenta vodje projektov in Asistenta v video produkciji, ki bi sodelovala pri organizaciji Triglav teka.  Tako sta se ekipi pridružili Eva in Vita. V posnetku si oglejte, kaj pravita o svoji izkušnji.

 

 

7. Dobrodelni namen

Tekaški dogodek je imel tudi letos dobrodelno noto. Na prireditvi smo predali donacijo v višini 20.000 EUR, ki jo je prejelo Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki. To bo s prejetimi sredstvi izboljšalo pogoje za nosečnice, porodnice in novorojenčke.

 

V sedmih letih Triglav teka je Zavarovalnica Triglav zdravstvenim ustanovam namenila že za 105.000 EUR donacij.

 

Se vidimo prihodnje leto

Vsem tekačem svetujemo, da po zaključenem Triglav teku ne odnehate s tekom. Nadaljujte, sploh če se pripravljate na Ljubljanski maraton.

 

Za vas imamo številne nasvete strokovnjakov, ki vam bodo pomagali, da bo tek zdrava rekreacija:

 

 

Da bomo prihodnjega septembra še boljši, pa vas vabimo, da izpolnite anketo in nam poveste svoje mnenje o dogodku.

zdravje, preventiva, prosti čas, aktivno življenje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.