Najboljše z 10. Triglav teka

Video in drugi utrinki ter zanimivosti s Triglav teka.

Od znanih slovenskih športnikov, ki so čestitali tekačem na cilju, Kuža Pazija, ki je pozdravljal najmlajše udeležence, največjih hitov, s katerimi je Samuel Lucas skrbel za dobro voljo, do čudovite narave parka Brdo. Na desetem Triglav teku je letos več kot 1.500 tekačev vseh generacij preteklo več kot 9.000 kilometrov za dober namen.

1. Impresivne številke

Na desetem Triglav teku je letos sodelovalo 50 družin, 16 tekaških trojk, skoraj 600 posameznikov in preko 350 otrok. Pridružili pa so se jim še številni navijači. V kratkem videu si oglejte najboljše z letošnjega dogodka.

 

 

2. Tek v neokrnjeni naravi protokolarnega parka Brdo

Tekači so 10. septembra imeli priložnost uživati v čudoviti naravi protokolarnega posestva Brdo, ki je samo za njih odprlo vrata svojega lovišča.

 

Najboljši rezultat na 5 km je s časom 00:25:09 dosegla Jana Bratina, v moški kategoriji pa je s časom 00:18:12 slavil Enej Kovač. Med vsemi tekačicami na 10 km je bila s časom 00:37:58 najhitrejša Neža Žerjav. V moški kategoriji na 10 km se je s časom 00:34:11 na prvo mesto uvrstil Tadej Grilc. Na polmaratonu se je v ženski kategoriji zmage veselila Katja Juhart, ki je ciljno črto prečkala z rezultatom 01:31:14. Najdaljšo preizkušnjo na 21 km v moški kategoriji pa je najhitreje pretekel Marko Krišelj, ki je dosegel izid 01:19:59. Tekači vseh generacij so se preizkusili tudi na Štafetnem teku trojk (3 x 3,4 km), Družinskem teku (3,4 km) in Otroškem teku Kuža Pazi (350 m in 700 m).

 

3. Tek z znanimi slovenskimi športniki

Spodbujanju tekačev in teku za dober namen se je 10. septembra pridružilo tudi 17 vrhunskih športnikov. Med njimi so bili smučarski skakalec Cene Prevc ter skakalki Nika Križnar in Urša Bogataj, biatlonci Anamarija Lampič, Jakov Fak, Klemen Bauer, deskarja na snegu Žan Košir in Rok Marguč ter smučarski tekači Vesna Fabjan, Eva Urevc, Neža Žerjav in Miha Ličef. Naši vrhunski športniki so na in ob trasah 10. Triglav teka zbrane tekače spodbujali k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa.

 

4. Na Instagramu sta tek spremljali Nika Križnar in Urša Bogataj

Nika Križnar in Urša Bogataj sta med tekom prevzeli Instagram Triglav teka in vse, ki so ga spremljali, zabavali s svojim poročanjem o največjih zanimivostih dogodka.


5. Pestro dogajanje za vse

Pevec Samuel Lucas je na glavnem odru že od zjutraj s priredbami največjih svetovnih in slovenskih hitov skrbel za dobro voljo in motivacijo vseh prisotnih. Tako je bilo tistim, ki niso tekli, čakanje bolj zabavno. Na voljo pa so imeli tudi številne možnosti, da se zamotijo.

 

Otroci so se zabavali v organiziranem varstvu. Odrasli pa so lahko obiskali stojnice naših sponzorjev, uživali v okusni hrani in se družili.

 

6. Dobrodelni namen

Tekaški dogodek je imel tudi letos dobrodelno noto. Tokrat smo bon v višini 15.000 evrov izročili društvu Slojenčki, ki bo sredstva namenilo nakupu oksimetrov in grelnih gnezd za potrebe slovenskih porodnišnic. 

 

V desetih letih Triglav teka je Zavarovalnica Triglav zdravstvenim ustanovam namenila že za več kot 140.000 EUR donacij.

 

Večji poudarek na trajnosti

Tokratni dogodek pa je bil tudi bolj trajnostno naravnan. Triglav tek namreč prispeva tudi k uresničevanju nekaterih ciljev v sklopu projekta Zavarujmo prihodnost in predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav.

 

Se vidimo prihodnje leto

Vsem tekačem svetujemo, da po zaključenem Triglav teku ne odnehate s tekom. Nadaljujte in obiščite še kakšnega od tekaških dogodkov, da boste na naslednjem Triglav teku tekli še lažje in še hitreje.

 

Za vas imamo številne nasvete strokovnjakov, ki vam bodo pomagali, da bo tek zdrava rekreacija:

 

 

Da bomo prihodnjega septembra na Triglav teku še boljši, pa vas vabimo, da izpolnite anketo in nam poveste svoje mnenje o dogodku.

 

zdravje, preventiva, prosti čas, aktivno življenje
Ne zamudite ničesar!

Izbor najnovejših zgodb in nasvetov za brezskrbno zdravo in aktivno življenje, enkrat na mesec v vašem e-nabiralniku.